Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
1. Sporządzanie różnych grup i asortymentów potraw
ciast
napojów i deserów według ustalonych norm i receptur gastronomicznych.
2. Przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami podstawowych zagadnień higieny.
3. Zabezpieczenie surowców i wyrobów przed zepsuciem
zapobieganie ich stratom oraz prawidłowe przechowywanie
magazynowanie artykułów spożywczych
surowców
półproduktów i produktów kulinarnych.
4. Właściwy dobór surowców i półproduktów
które będą wykorzystywane do przygotowania potraw; ich ocena jakościowa; właściwa obróbka ręczna
mechaniczna
termiczna surowców; zachowanie zasady maksymalnego wykorzystania surowców.
5. Prawidłowe zestawianie posiłków i układanie menu.
6. Utrzymywanie wysokich standardów jakościowych